NaslovnicaZDKOpćinski pods...

Općinski podsticaji za kakanjske pčelare

Općina Kakanj i ove godine je planirala budžetska sredstva za ostvarivanje podsticaja u oblasti pčelarstva. Pravo na ostvarivanje podsticaja imaju pčelari koji su upisani u registar poljoprivrednih gazdinstava i registar klijenata kao nosioci gazdinstva, te da posjeduju košnice pčela stacionirane na području općine Kakanj i da su članovi udruženja pčelara.

Ove godine iznos podsticaja je 7,50 KM po jednoj košnici za korisnike koji su registrirali poljoprivrednu djelatnost ili pet po košnici za korisnike koji nisu registrirali ovu djelatnost.

Krajnji rok za podnošenje zahtjeva, uz potrebnu dokumentaciju, je 30. mart, a zahtjevi se trebaju predati u službu općinskog protokola.

Fena/visoko.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.