Općinska načelnica mr. sci. Amra Babić upriličila prijem za novu visočku hafizu Merjemu Kelemiš

Općinska načelnica mr. sci. Amra Babić danas je ugostila novu visočku hafizu Merjemu Kelemiš. Današnjem prijemu prisustvovali su, njen muhaffiz, hfz. Edin ef. Bukva, imam Bijele džamije, i glavni imam MIZ Visoko, Ibrahim ef. Hadžić.

Podsjećamo, Merjema je 24. aprila u Sarajevu, nakon podne namaza,  pred hafiskom komisijom Rijaseta IZ u BiH, uspješno završila učenje cijelog Kur’ana,  u svečanoj atmosferi, kojoj su prisustvovali njen muhaffiz hfz. Edin ef. Bukva, glavni imam Ibrahim ef. Hadžić, roditelji hafiz Merjeme otac Sezahija, majka Aiša, brat Ćamil ef., suprug Zijad, te rodbina i drugi gosti.

Na današnjem prijemu, načelnica Babić je hafizi Merjemi uputila čestitke  i riječi divljenja za dosadašnje rezultate, uz najljepše želje za buduće uspjehe na njenom životnom putu, a potom joj je uručila prigodnu hediju.

Svoje zadovoljstvo su iskazali i hfz. Edin ef. Bukva, kao i Ibrahim ef. Hadžić, koji su javno pohvalili Merjemu i uputili poruku, koja se posebno odnosi na mlade ljude, a to je da se vrijedi truditi i promovisati iskonske životne vrijednosti. Posebna zahvalnost iskazana je i Općinskoj načelnici na upriličenom prijemu i na radu koji ulaže u isticanju mladih sa visokomoralnim životnim vrijednostima i vrlinama, te na taj način učestvuje u izgradnji boljeg sutra za sve nas.

Inače, u subotu, 20. maja, u Bijeloj džamiji u Visokom nakon podne namaza je proučena Hafiska dova hfz. Merjemi Kelemiš, koja je svršenica medrese „Osman-ef. Redžović”.

Gosti su iskoristili priliku i da svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti sa područja Općine Visoko čestitaju predstojeći mubarek mjesec Ramazan sa željom da ga provedu u zdravlju, bereketu i duhovnom zadovoljstvu sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama.

 

Press Općine Visoko