Općinska načelnica mr.sci. Amra Babić ugostila Ermina ef. Ahmića, najuspješnijeg muallima u BiH

Općinska načelnica mr.sci. Amra Babić ugostila Ermina ef. Ahmića, najuspješnijeg muallima u Bosni i Hercegovini i najuspješniju učenicu mektebske nastave u BiH Lejlu Alihodžić.

Općinska načelnica mr. sci. Amra Babić danas je upriličila prijem za Ermina ef. Ahmića i Lejlu Alihodžić, mlade i uspješne naše sugrađane, koji su, svojim rezultatima, dokazali da je svaki uspjeh ostvariv.

Podsjetimo, u nedjelju, 14. maja, na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu, u organizaciji Uprave za vjerska pitanja, održano je XX jubilarno po redu državno mektebsko takmičenje na nivou Rijaseta IZ u BiH. Predstavnica sarajevskog muftiluka, u kategoriji općeg znanja, bila je Lejla Alihodžić iz džemata Buci, MIZ Visoko, zajedno sa svojim muallimom Erminom ef. Ahmićem.

Učestvovala su ukupno 92 medžlisa, 1.540 džemata i 90.000 učenika mekteba iz cijele BiH, a Ermin i Lejla su osvojili najprestižniju  nagradu, titulu prvaka BiH u kategoriji Ilmihala stariji uzrast.

Načelnica Babić je istakla da je to veliki uspjeh, ponos i čast za cijeli MIZ Visoko, jer tri godine za redom, biti takmičar finalnog rijasetovog takmičenja, ostvariti vrhunske rezultate i evo ove godine ponijeti titulu najuspješnijih, je uspjeh na koji smo svi ponosni i možemo samo da zamislimo koliko su ovi vrijedni mladi ljudi uložili rada, truda, mukotrpnog odricanja i učenja, kako bi došli do samog vrha.

Općinska načelnica je Erminu i Lejli uručila prigodne hedije, a ovaj prijem treba da bude podsticaj i dodatni motivirajući faktor za sve mlađe generacije na području naše Općine, koje mogu očekivati da će njihov rad biti primijećen.

 

Press Općine Visoko