Općina Visoko generalni pokrovitelj uspješno završenog Novogodišnjeg malonogometnog turnira – Memorijal Midhat Ahić

Općina Visoko je preuzela generalno pokroviteljstvo nad tradicionalnim   Novogodišnjim malonogometnimturnirom Memorijal Midhat Ahić, a turnir je  ove godine  održan   od 23. do 27. decembra.

Finalnom utakmicom između ekipa BIOS i MALI RAJ završen je Novogodišnji malonogometni turnir Memorijal Midhat Ahić 2015, a ove dvije ekipe su prethodno slavile u polufinalu protiv svojih protivnika , te  tako ostvarile plasman u finale.

U prvom polufinalu MALI RAJ je  slavio protiv ekipe EKOSIROVINA SPURS rezultatom 2:0. Nakon toga uslijedilo je drugo polufinale, a gledatelji u dvorani KSC Mladost imali su priliku gledati jednu jako uzbudljivu i neizvjesnu utakmicu do samog kraja između ekipa BIOS i GALAKTIKOSI. Nešto bolja u samom finišu je ekipa BIOS koja je pobjedila rezultatom 4:3

Prije  finala igrala se još i utakmica za treće mjesto, a za njeg su se borile poražene ekipe iz polufinala EKOSIROVINA SPURS i GALAKTIKOSI. U tom duelu pobjedu su  slavili   GALAKTIKOSI, a rezultat je na kraju glasio 4:1 u njihovu korist, te su tako ovogodišnji memorijal završili na trećem mjestu.

Nakon velikog finala između ekipa MALI RAJ i BIOS,  MALI RAJ je slavila  pobjedu protiv BIOS-a rezultatom 4:0.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Adnan Hodžić iz ekipe BIOS, za najboljeg strijelca Anel Radmilović (MALI RAJ), dok je titulu najboljeg golmana ponio Vedran Filipović (GALAKTIKOSI). Nagradu FAIR PLAY ponijela je ekipa VISPORT SARAJEVO OSIGURANJE

Visoko.gov.ba