Lokalne TemePolitikaOO SDP Visoko: SDP u Visokom se ne boji njene politike strahovlade,...

OO SDP Visoko: SDP u Visokom se ne boji njene politike strahovlade, mobinga, ucjena i prijetnji

Rečeno – učinjeno!

Usprkos svim opstrukcijama od strane Načelnice općine Visoko u organizaciji, javna tribina SDP BiH je uz prisustvo velikog broja građana, članova i simpatizera SDP kao i gostiju iz OO SDP BiH Breza i prijatelja iz Demokratske fronte, sinoć ipak održana u prostorijama City Pub-a. Kako je ranije i najavljeno tribini je prisustvovala i delegacija SDP BiH na čelu sa predsjednikom Nerminom Nikšićem.

Iako je glavna tema javne tribine trebala biti aktualna politička situacija u Bosni i Hercegovini, ista je nekako ostala u sjeni lokalne političke situacije u našoj općini čega su se dotakli svi sudionici tribine, ne mogavši vjerovati da je u vremenu u kom živimo ovakav bahat način vladanja općinske načelnice uopće moguć. Pomalo u šali (?) su se svi prisutni pitali je li to SDP u Visokom ponovo mora raditi u „ilegali“ kao prije 25 godina.

Odgovor i poruka kao i jasna podrška Općinskom odboru SDP BiH na čelu sa Jasminom Zubić je došla od strane Predsjednika SDP BiH Nermina Nikšića, Podpredsjednika Zukana Heleza, Generalnog sekretara Irfana Čengića i predsjednika KO SDP BiH Zeničko-Dobojskog kantona Senaida Begića.

SDP u Visokom neće biti ušutkan niti uništen, kako je to bilo najavljivano nakon zadnjih lokalnih izbora od strane gđe. Babić i njenih potrčkala!

SDP u Visokom se ne boji njene politike strahovlade, mobinga, ucjena i prijetnji koja je čini gotovo savršenim kandidatom za ambasadora Sjeverne Koreje ali ono čega se svi građani moraju bojati jeste odsustvo kritične mase koja joj mora reći da je dosta i da se u njhovo ime tako ne može ponašati!

SDP BiH ima namjeru graditi zajedničku politiku sa građanskim i demokratskim snagama koja će svim građanima naše zemlje omogućiti bolji život. Mi smo svoju lekciju naučili i s onima koji to dokazano nisu nikad više!

Predsjednik SDP BiH se u svom obraćanju ipak dotakao glavne teme tribine i prisutne informisao o trenutnim blokadama zakonodavne i izvšne vlasti na svim nivoima vlasti, zakonskim rješenjima o kojima se i najljući politički protivnici mogu dogovoriti samo kad to znači raspodjelu kolača i odgovoru koji SDP BiH u saradnji sa drugim građansko orijentisanim strankama ima.

Opći zaključak tribine je da se građani BiH moraju probuditi i izaći iz letargije koja se ogleda u mirnom prihvatanju novog zakona o PIO/MIO koji će u konačnici dovesti do smanjenja penzija/mirovina, zakona o dohotku koji će ionako nezavidnu situaciju za poslodavce učiniti još težom, zakona o akcizama koji mora dovesti do lančanog povećanja cijena i drugih zakonskih rješenja kojim vlastodršci i njihova nazovi opozicija žele građanima čestitati Novu godinu.

Da se iz letargije može izaći pokazaće otvaranje kancelarije SDP BiH u Banja Luci i pristupanje velikog broja tamošnjih građana našoj partiji kojim čestitamo na hrabrosti i želimo dobrodošlicu.

Smrt fašizmu – sloboda narodu!

OOSDP BiH Visoko


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE