NaslovnicaLokalni izboriOO SDA / Uniš...

OO SDA / Uništeni predizborni plakati Halima Zukića: Očajnički potez uspaničenih vlastodržaca!

U rane noćne sate u nedjelju, 18.9.2016. nepoznata lica izvršila su vandalski čin uništavanja predizbornih plakata kandidata za poziciju načelnika općine Visoko, Halima Zukića. Očigledno je nekome zasmetala iskrena i veoma direktna kampanja koju vodi gosp. Zukić sa građanima općine Visoko pa su samo nekoliko sati nakon što su postavljeni plakati, isti podmuklo uništeni cijepanjem i šaranjem.

Predizborna kampanja koja se trenutno vodi na području općine Visoko je pokazala svu negativnu, i po sigurnost građana zastrašujuću stranu, koja se ovim vandalskim činom nažalost samo nastavlja. Zanimljivo je napomenuti da su jedino plakati gosp. Zukića uništeni dok samo koji metar dalje neoštećeni stoje plakati drugih kandidata, iz drugih političkih stranaka.
Više nego zabrinjavajuće je što se ovo dogodilo samo dva dana nakon što su OSCE-ovi predstavnici boravili u Visokom upravo zbog ugrožavanja i uskraćivanja prava na demokratko izjašnjavanje. Sinošnji vandalski čin je još jedan u nizu dokaza da su vrijednosti za koje se bori gosp. Zukić kao kandidat za načelnika općine Visoko trn u oku uspaničenih vlastodržaca koji su posegnuli za ovim očajničkim činom.
Stranka demokratske akcije se nada da će nadležni organi otkriti počinioce ovog krivičnog djela, iste sankcionisati, te spriječiti ista i sl. dešavanja u narednom periodu..

Press služba OO SDA Visoko

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.