OO DF Visoko: Puna podrška projektima Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”

"U skladu sa svojim resursima i mogućnosti podržavamo i smatramo da i drugi to trebaju učiniti."

1597

Predstavnici Demokratske fronte OO Visoko su prisustvovali današnjem sastanku, koji je održan u organizaciji Udruženja “Forum građana Visoko“ i Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”, na samom lokalitetu arheološkog nalazišta, gdje su prezentovana najnovija otkrića u podzemnom kompleksu tunela, kao i planovi za buduće aktivnosti i djelovanje.

Nakon obilaska kompleksa podzemnih tunela, na zajedničkom radnom sastanku, kojem su prisustvovali Upravni odbor Fondacije, Upravni odbor Udruženja “Forum građana Visoko“, kao i predstavnici i članovi drugih političkih i građanskih organizacija, iznesene su smjernice i planovi za dalje djelovanje u pogledu promocije pomenutih arheoloških nalazišta, uključivanju lokalne zajednice u rad Fondacije, kao i olakšavanju rada same Fondacije.

Predstavnici Demokratske fronte OO Visoko su izrazili punu podršku projektu, koji predstavlja sjajnu priliku za kompletnu društveno-političku zajednicu, u skladu s mogućnostima i resursima kojima raspolažemo. Ostaje žal zbog činjenice da veći broj lokalnih političkih opcija, privrednika i predstavnika šire javnosti, ne pokazuju interes za pomenuti projekt, koji u svakom slučaju predstavlja jedno pozitivno Visoko i ostavlja prostor za djelovanje u interesu kompletne općine Visoko.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.