Omladinski Krug Nur: “Ramadan Aman – Siguran Ramazan”

Omladinski Krug “Nur” Visoko u saradnji sa volonterima iz Progress Centra Travnik je i ove godine dio volonterske kampanje pod nazivom „Ramadan Aman”.

“Ramadan Aman – Siguran Ramazan” je kampanja međunarodnog karaktera koja se istovremeno realizira u 8 zemalja svijeta ( Ujedinjeni Arapski Emirati, Kraljevina Saudijska Arabija, Bahrejin, Kuvajt, Oman, Jordan, Bosna i Hercegovina i Egipat).

U sklopu kampanje vrši se podjela 1,5 milion paketića vozačima motornih vozila s akcentom na „Sigurnost u saobraćaju“, a kao izraz želje za promocijom plemenitosti, zajedništva i univerzalnih ljudskih vrijednosti.

Ciljevi projekta “Ramadan Aman” :
○ Usrećiti ljude u prediftarsko vrijeme
□ Ukazati na smanjenje prekomjerne brzine, vezanje pojasa i sigurnu vožnju
○ Očuvanje ljudskih života, vozača i pješaka tokom posta
□ Motiviranje pojedinaca i organizacija na rad u zajednici i volonterski rad.

Naš uvaženi gost je bio Princ Dr. Abdulaziz bin Ali bin Rashid Al-Nuaimi, član vladajuće porodice Ujedinjenih Arapskih Emirata „Ajman“ i savjetnik za zaštitu životne sredine i okoliša.

Princ Dr. Abdulaziz je međunarodni ambasador za društvenu odgovornost i drugi arapski ambasador u Svjetskoj organizaciji za zaštitu Zemlje, te širenje mira među narodima, a zbog njegovog zalaganja za zaštitu i očuvanje čovjekove sredine, poznat i kao „Green Sheikh“.

Tokom gostovanja na televiziji N1, Šejh Dr. Abdulaziz Al-Nuaimi je rekao: 
„Bosna i Hercegovina može poslužiti kao primjer zajedništva, širenja mira, tolerancije, suživota i kao svojevrsna formula budućnosti i neophodnosti kojom se uklanjaju stereotipi, strahovi od drugog i drugačijeg i uspostavljaju horizonti zajedništva i prožimanja različitosti“

Zahvalni smo Allahu dž.š. što nas je izabrao da budemo dio ovog društveno korisnog projekta. Također želimo da se zahvalimo našem sugrađaninu Semiru Doksi koji nas je uključio ovaj projekat, kao i svim članovima i volonterima Progress Centra iz Travnika.

Zajedno za Ramazan bez saobraćajnih nesreća! #RamadanAman#GreenSheikh

RAMADAN AMAN 8 – Bosna i Hercegovina, VISOKO 30 fotografija

Omladinski Krug Nur