Lokalne TemeOmladina džemata Buci u posjeti jetimima u Gračanici kod Prozora: Pomoć malenim...

Omladina džemata Buci u posjeti jetimima u Gračanici kod Prozora: Pomoć malenim sestrama koje su ostale bez majke

U svijetu savremenog doba i napredne tehnologije, postoje i oni koji se svakodnevno bore za život i egzistenciju. Malene ljepotice, ruže mirisne, sestrice Šejla i Lejla, koje imaju 10 i 12 godina, ostale su prije pola godine bez mame. Osmijeh na njihovom licu je nejasan i iskrivljen, tek onaj iz pristojnosti. Malene glavice nisu birale ovu tešku sudbinu, ali Uzvišeni Gospodar nam šalje iskušenja.

Kada su ostale bez svoje majke, brigu o njima je preuzela nana, majčina mama. Već iznemogla, bolesna i u žalosti za voljenom kćerkom, morala je skupiti snagu da odgaja i brine o ovim djevojčicama. Mnogo im pomaže daidža, ali najveći problem su finansije. On ima svoju porodicu, radi sezonske poslove, te koliko god može pomaže majku i sestrične. Na svu bol koju nose u sebi, nemaju sredstva ni za najosnovnije uslove za život.

Njihova nježna i neiskvarena dječija lica, nisu jos ni svjesna u kakvom su se iskušenju našla. Mama im nedostaje i njena smrt je sve promijenila. Njihovo bezbrižno djetinjstvo je ugašeno silom, preko noći su odrasle i našle se u kandžama života. Zato smo se svi pokrenuli da bar malo uljepšamo njihov teški život.

Omladina džemata Buci, sa svojim efendijom Ahmićem, bila je aktivna par sedmica i prikupila novčana sredstva. Mnogo ljudi je učestvovalo, novčano, namirnicama, hranom, odjećom. Prikupilo se ukupno 1.900 KM.

Za dio novca je kupljena odjeća i obuća za djevojčice, a ostatak u vrijednosti od 1200 KM je predat njihovoj nani.

Molim Gospodara da ovo hajr djelo primi kod sebe, da ljude koji učestvuju u ovim akcijama nagradi onim za čim dove i žele. Našem efendiji, koji nikad ne stoji, koji razgovara sa ljudima, koji nas sve podstiče i ukazuje nam na važnost dijeljenja i suosjećanja sa našom braćom i sestrama, Allah da podari lijepi džennet i da njegov trud i rad podstakne i ostale na ovakve akcije.

Našim djevojčicama, Šejli i Lejli, koje su voljom Svemilosnog ostale bez mame, da Allah nadoknadi na onom svijetu ovu bol, te da ih izvede iz ovog siromaštva.

Allah vas sve nagradio.

 

Visoko.co.ba/Omladina džemata Buci


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE