Omeragić 25. u disciplini 1500 m na Europskom prvenstvu u brzom klizanju

Seniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track), Tarik Omeragić, uz podršku Saveza klizačkih sportova BiH, nastupio je Evropskom prvenstvu od 13. do 15. januara u Gdanjsku (Poljska).

Omeragić je, u konkurenciji 44 najbolja brzoklizača Evrope, imao solidan nastup. Zbog niza nepredviđenih okolnosti na klizalištu, što se često dešava kod velikih brzina u brzom klizanju, reprezentativac BiH nažalost nije uspio ući u završnicu takmičenja, tako da je na 1500 m zauzeo 25. mjesto, dok je u disciplinama 500 i 1000 m, imao nešto slabiji rezultat, saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine.

U nastavku klizačke sezone, Tarik će nastupiti na dva Svjetska kupa u brzom klizanju, i to, 3. februara u Dresdenu (Njemačka) i 10. februara u Dordrechtu (Nizozemska). Nakon navedenih svjetskih kupova, bh. reprezentativac će 10. marta nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Seolu (Koreja). Na ovim takmičenjima u Savezu klizačkih sportova BiH očekuju dobre nastupe, osvajanje novih bodova i pomak na rang listi najboljih brzoklizača svijeta.

Federalna.ba / Fena.ba / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.