Lokalne TemePozitivno Visoko(FOTO/VIDEO) "Olympic day" u Visokom okupio mlade sportiste i njihove sportske idole

(FOTO/VIDEO) “Olympic day” u Visokom okupio mlade sportiste i njihove sportske idole

U organizaciji Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovini, te u saradnji sa Fondacijom „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ u Visokom, u parku „Ravne 2“ u srijedu 24.maja održana je sportska manifestacija „Olympic Day“, događaj koji organizuju sve članice MOK-a s ciljem promocije sporta i sportskih vrijednosti kod mladih.

Ovo je prvi put da je jedan ovakav događaj povjeren jednoj nevladinoj organizaciji ili fondaciji, a na prekrasnim sportskim terenima parka „Ravne 2“ u sportskim disciplinama se nadmetalo preko 150 učenika iz šest visočkih osnovnih škola.

– Ovdje bitiše povjerenje, poštovanje, prijateljstvo, respekt i fair play, i to su vrijednosti koje trebaju da usmjeravaju odgovorne ljude kako bismo kroz taj sistem vrijednosti zadržali mladost u BiH. – kazao je u obraćanju Izet Rađo, potpredsjednik OK BiH.

Manifestaciju su svojim prisustvom uveličali i brojni gosti iz javnog života, ministri u Vladi Federacije i Vladi Zeničko – dobojskog kantona, kao i ambasadorica Francuske u našoj zemlji koja se prisutnima i obratila.

– Olimpijske igre su simbol mira, slave sport i sportiste iz cijelog svijeta, a vezane su za vrijednosti izvrsnosti, prijateljstva i poštovanja među ljudima i nacijama. Današnje okupljanje pokazuje kako se mladi u cijelom svijetu okupljaju i takmiče bez ikakve diskriminacije. – kazala je ambasadorica Francuske u našoj zemlji Christine Toudic, koja je poseban pozdrav uputila olimpijcima iz BiH koji će se takmičiti na narednim OI u Parizu.

Mladi sportisti su imali priliku da se okušaju u ukupno šest sportova i to taekwondou, rukometu, stonom tenisu, karateu, tenisu, odbojci, košarci, streljaštvu i fudbalu, a pridružili su im se i neki od naših vrhunskih sportista i olimpijaca, Elvedina Muzaferija, Esma Alić, Emir Lokmić, Strahinja Erić i Nedžad Husić.

Fondacija „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ se kao i nebrojeno puta do sada pokazala kao savršen domaćin, mladi sportisti su imali priliku takmičiti se na vrhunskim terenima, a svi zajedno su imali priliku uživati u čarima predivnog Arheološko – turističko – sportskog parka „Ravne 2“.

– Ponosni smo što je OK BiH u nama prepoznao ozbiljnog partnera i što evo već nekoliko puta organizujemo interesantne sportske događaje na našim lokacijama i terenima. Ovo je bila još jedna u nizu prilika za promociju našeg predivnog parka „Ravne 2“, naših lokacija i onoga što radimo ovdje u Visokom, a također i prilika da ponovo pošaljemo predivne slike ljubavi, mladosti i sporta iz srca Bosne i Hercegovine. – kazao je dr. Semir Osmanagić, osnivač Fondacije.

Prisutne učenike i goste pozdravili su i ministrica kulture i sporta u Vladi Federacije BiH Sanja Vlaisavljević, kao i gradonačelnik Visokog Mirza Ganić, koji je poželio dobrodošlicu u Visoko. Manifestaciji su prisustvovali i ministri u Vladi ZDK predvođeni ministricom finansija Dženanom Čišija.

Prisutni su mladim sportistima čestitali na učešću na ovom interesantnom sportskom događaju, dok su Olimpijski komitet BiH i Fondacija dobili brojne čestitke za odabir mjesta i perfektnu organizaciju ovog događaja.

Pogledajte video sa današnje manifestacije:

Fotogalerija:

Visoko.co.ba/APBPS/Neven K.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE