Olimpijski komitet BiH predložio mjere za spas bh. sporta

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine danas je na nekoliko adresa, od Vijeća ministara BiH do entitetskih i kantonalnih vlada, poslao prijedlog mjera za spas bh. sporta.

– Na osnovu novonastale situacije izazvane pandemijom koronavirusa, Predsjedništvo i Izvršni odbor Olimpijskog komiteta BiH kreirali su i zvanično usvojili dokument koji sadrži konkretne mjere podrške sportu BiH, koji je dobio bezuvjetnu podršku strukovnih sportskih saveza BiH, članica Olimpijskog komiteta BiH te vrhunskih sportista olimpijaca koji se pripremaju za Olimpijske igre “Tokio 2020”. 

Najljubaznije vas molimo da koristite ovaj dokument i predložene mjere podrške na stranici 4. kao sistemsku, a ne pojedinačnu platformu za podršku i spas sporta. Olimpijski komitet BiH upoznat će javnost i nadležne institucije s ovim dokumentom, ali je i vaš lični i institucijalni angažman veoma bitan kako bi se ove mjere približile javnosti te posebno pojedincima iz društveno-političkog života koji mogu doprinijeti promjenama, a sve radi prihvatanja sistemskih mjera za spas sporta – napisano je u pratećem pismu OKBiH, koji je zahvalio svim strukovnim savezima za, kako je naglašeno, promptne odgovore, kao i sveobuhvatnu podršku timskom radu.