Oko 80 bivših radnika Krivaje dolazi u Sarajevo

524

Grupa od oko 80 bivših radnika „Krivaje“ koji su u ranijih godina ispunili uvjete za penzije organizirano je došla pred Vladu Federacije. Traže uplatu doprinosa za staž jer je tu obavezu preuzeo  prethodni saziv Vlade u septembru prošle godine, prilikom  prodaje imovine „Krivaje“ u stečaju ortačkoj grupi. Krajem marta pismeno su zatražili od novog premijera  sastanak u vezi sa ovim problemima, a kako u medjuvremenu nije bilo odgovora, došli su pred Vladu. Bivšim radnicima „Krivaje“ staž nije uvezan od 2004.godine.

“Dokle god nam ne obećaju i ne riješe naše probleme mi nećemo krenuti ispred Vlade, ostajemo do daljnjeg. Nećemo dozvoliti da umiremo na silu, da se ubijamo na silu. Idemo da tražimo svoje, ono što nas sleduje. Ne tražimo ničije, tražimo samo ono što smo zaslužili”, kazala je Tifa Bajrić, bivša radnica “Krivaje”.

“Suma novca koju treba da uplate je milion i 250.000 KM. Smatram da su Zavidovići slijepo crijevo, da na nas slabo ko obraća pažnju. Dođu kad trebaju glasovi, kad trebaju da dobiju izbore, a poslije nas ne vide”, tvrdi bivši radnika Nisvet Muratović.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.