BiHOHR demantovao Dodikove tvrdnje o BRICS-u: Entiteti nisu subjekti međunarodnog prava

OHR demantovao Dodikove tvrdnje o BRICS-u: Entiteti nisu subjekti međunarodnog prava

Tvrdnje lidera RS-a Milorada Dodika da će bh. entitet Republika Srpska dobiti status posmatrača u BRICS-u Ured visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini demantovao. Jasan demantij, u samo nekoliko rečenica, u potpunosti je negirao neutemljene tvrdnje. Ustav Bosne i Hercegovine ne ostavlja bilo kakav prostor za suverenitet entiteta, navedeno je iz OHR-a. Entiteti, po svojoj prirodi, nisu subjekti međunarodnog prava. Kratka i oštra reakcija na Dodikov istup pred ruskim medijima, kao novi šamar realnosti na još jedan neuspjeli pokušaj izjednačavnja entitetskog sa državnim.

Visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE