NaslovnicaPreporukaOgromna kornj...

Ogromna kornjača zaustavila vozove u Engleskoj

Ogromna afrička kornjača koja se našla na željezničkoj pruzi uzrokovala je zastoj vozova između Norfolka i Cambridgea u Engleskoj.

Kako je saopćeno iz željezniaca, prisustvo kornjače na željezničkoj pruzi utjecalo je na tri usluge, dvije linije su prekinute, dok je jedan voz kasnio 20 minuta. Do problema je došlo nakon što je kornjača odšetala u nedjelju iz prodavnice ljubimaca, a nakon što je pronađena, ustanovljeno je da ima rupu veličine 76 cm u svom oklopu nakon što ju je udario voz.

Kornjaču je fotografisala putnica Diane Akers koja je putovala vozom iz Elyja prema Norwichu.

“Bila je velika i zauzela je željezničku prugu. Pokušala sam kontaktirati željezničku službu putem Twittera, a poruka je stigla i do policije”, izjavila je Akers.

Kornjača je zbog oštećenja oklopa transportovana do veterinara.

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.