Lokalne TemePozitivno VisokoOgroman odziv na humanu akciju OFK "Dijamant"

Ogroman odziv na humanu akciju OFK “Dijamant”

Kako smo već pisali, proteklih dana je bila pokrenuta velika kampanja prodaje ulaznica za utakmicu Gradske fudbalske lige koja je igrana u Grđevcu između OFK “Dijamant” i NK “Porječani”. Kampanja je imala humani karakter, jer će prihod od prodaje ulaznica biti usmjeren na završetak izgradnje svlačionica i općenito poboljšanje uslova za treninge, posebno mališana okupljenih oko OFK i Škole sporta “Dijamant” iz Grđevca. U akciju su se uključili mnogi pojedinci, firme, ali i sportski rivali, klubova sa područja Visokog, koji su još jednom pokazali da sportski duh i kolegijalnost nemaju granica na ovim prostorima.

“Prodali smo 1759 ulaznica za nedjeljnju derbi utakmicu. Dragi prijatelji sporta, hvala vam 1759 puta. Neka se zapamti ova brojka jer je ona simbol snage i moći koja nastane kada se udružimo i okupimo oko pravih vrijednosti i kvalitetnog sportskog projekta. Posebno hvala djeci koja su kupovala ulaznice. Veliko hvala svim našim sportskim prijateljima koji su kupili ulaznice. Neka poruka bude: Svi zajedno smo pobjednici! Pokazali smo kako se bori za prave vrijednosti! Nećemo posustati u borbi za nove naraštaje sa željom da odrastaju u duhu sporta i zdravih životnih navika, da odrastaju u dobre i vrijedne ljude, daleko od poroka i daleko od pretjeranog korištenja modernih digitalnih tehnologija. Sva sredstva bit će usmjerena na opremanje svlačionica, radovi počinju u narednim danima”, poručili su iz OFK “Dijamant” i Škole sporta “Dijamant”.

Visoko.co.ba/Darisland/Neven K.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE