Lokalne TemeOgroman interes javnosti i medija tokom posjeta dr. Osmanagića Srbiji

Ogroman interes javnosti i medija tokom posjeta dr. Osmanagića Srbiji

Pronalazač bosanskih piramida i osnivač Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ dr. Semir Osmanagić u proteklih nekoliko dana je imao promotivnu turneju po Srbiji u sklopu koje je održao izuzetno uspješna predavanja u Subotici, Novom Sadu i Beogradu.

– Preko 550 posjetilaca je prisustvovalo predavanjima u Subotici, a nekoliko stotina ih je ostalo ispred Gradske kuće jer nije bilo dovoljno mjesta da svi prisustvuju. Također, veliki broj posjetilaca je odslušao moja predavanja u Novom Sadu i Beogradu, tako da mogu reći da je ovo bila još jedna uspješna promotivna turneja, u sklopu koje su ljudi u Srbiji, koji su po posjetama Bosanskoj dolini piramida na drugom mjestu, dobili brojne informacije o našim istraživanjima, ali i lokacijama koje mogu da posjete. – kazao nam je dr. Osmanagić.

Pored uspješnih predavanja kojima su prisustvovale stotine zainteresovanih posjetilaca posjet Srbiji je iskorišten i za medijsku promociju projekta istraživanja bosanskih piramida. Kao i tokom prethodnih posjeta Srbiji vladao je veliki interes medija za gostovanje dr. Osmanagića, a on je gostovao u programima nekoliko televizijskih kuća koje su izuzetno gledane na području Srbije, dok je intrevjue dao i brojnim Youtube kanalima koji rado donose informacije iz srca Bosne i Hercegovine. Na kraju, važno je pomenuti kako je turneja po Srbiji bila prilika i za promociju nove knjige dr. Osmanagića „Moja priča Otkrivena tajna bosanskih piramida“ koja je izašla u julu mjesecu ove godine.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE