NaslovnicaSvijetOgraničenje c...

Ograničenje cijene ruskih naftnih proizvoda prati slično ograničenje od 60 USD po barelu uvedeno 5. decembra

Evropska komisija je predložila da EU odredi ograničenje cijene od 100 USD po barelu na ruske naftne proizvode poput dizela i 45 USD po barelu za ostale derivate, saopštili su evropski zvaničnici.
Prijedlog je poslan  članicama EU, čiji će predstavnici raspravljati o tome na sastanku danas poslije podne s ciljem da dođe do dogovora prije nego što na snagu stupi ograničenje cijene na ruske naftne proizvode 5. februara.

Ograničenje cijene ruskih naftnih proizvoda prati slično ograničenje od 60 USD po barelu uvedeno 5. decembra, prenose Nezavisne novine.
Ograničenje cijene nafte ruske nafte uvela je i Grupa sedam najrazvijenijih zemalja svijeta G7 Sjedinjene Američke Države (SAD), Japan, Kanada, Britanija, Italija, Francuska i Njemačka te EU.

Oba ograničenja cijene nafte obuhvataju zabranu zapadnim osiguravajućim i brodskim kompanijama da osiguravaju ili da prevoze rusku sirovu naftu i derivate sem uoliko su kupljeni po određenoj ili ispod dozvoljene cijene nafte.

Visoko.ba/federalna.ba/Onasa

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.