BiHOdržavanje eksterne mature na području TK još je pod upitnikom

Održavanje eksterne mature na području TK još je pod upitnikom

Učenici završnih razreda osnovnih i srednjih škola na području Tuzlanskog kantona još nemaju odgovor na pitanje da li će eksterna matura biti održana te na koji način će završiti ovu školsku godinu.

Po planu bi se eksterna matura trebala održati u maju, a četvrti razredi srednjih škola sa pripremama počinju mnogo ranije.

“Mislim da ćemo do kraja sljedeće sedmice moći da javnosti zvanično kažemo da će mature biti, odnosno da je neće biti i onda ćemo iznijeti po kojim kriterijima ćemo završiti školsku godinu”, kazala je ministrica obrazovanja i nauke TK-a Fahreta Brašnjić (SDA).

Osim eksterne mature, završni razredi neće biti u prilici ni obilježiti kraj školovanja te organizovati maturalne večeri. Međutim ističu da su prihvatili situaciju te da znaju da na taj način i oni daju svoj doprinos u borbi protiv koronavirusa.

visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE