NaslovnicaBiHOdržano kolek...

Održano kolektivno vjersko vjenčanje u Sarajevu, 60 parova izgovorilo sudbonosno “da”

Cilj današnje ceremonije bio je promoviranje braka i porodice kao temeljnih vrijednosti društva. Organizatori su istakli kako su na ovaj način ohrabrili mlade ljude da se odvaže na ovu važnu životnu ulogu i izgovore sudbunosno “da”.

Vjerski vjenčanim bračnim parovima dodijeljeni su novčani darovi koje je osigurao Medžlis IZ Sarajevo. Prije same cermonije vjenčanja Medžlis je također mladoženjama osigurao odijela i košulje krojene po mjeri, a za mlade haljine s ukrasima i mahramama.

Mladencima je ispred Gradske uprave Grada Sarajeva poklone uručio i gradonačelnik Abdulah Skaka koji im je čestitao stupanje u brak i poželio sve najljepše u zajedničkom životu.

Za sve mladence osigurana je hedija u iznosu od 500 KM te svečana večera u hotelu Hills na Ilidži zajedno s njihovim svjedocima.

Visoko.co.ba/Klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.