Održano klupsko takmičenje SRK “Visoko”

U nedjelju, 19.06.2022. godine, na rijeci Fojnici, odnosno stazi “Sicilija” održano je klupsko takmičenje SRK “Visoko” Visoko u disciplini ”Ulov ribe udicom na plovak” za sve kategorije. Nakon tri sata takmičenja ostvareni su sljedeći rezultati:

Kategorija: Juniori

1. mjesto Gurdić Munib 1.365 poena
2. mjesto Zahirović Eman 610 poena

Kategorija: Veterani (Master)

1. mjesto Smajlović Asif 1.830 poena
2. mjesto Hodžić Kenan 1.060 poena
3. mjesto Bašić Rešad 1.035 poena

Kategorija:Seniori

1. mjesto Koljenović Emir 4.960 poena
2. mjesto Zahirović Inel 3.675 poena
3. mjesto Aščalić Adin 1.760 poena

Vrijeme je bilo veoma dobro za ribolov i riba je dobro grizla što može potvrditi podatak da je na stazi za tri sata ulovljeno 15,970 kg ribe. Najuspješniji takmičar i majstor staze bio je Koljenović Emir sa ulovom od 4.960 poena. Nakon takmičenja svi prisutni su preselili u ribarski dom, gdje se pristupilo dodjeli diploma i medalja. Sudije su svoj dio posla odradile profesionalno, organizator se potrudio da sve prođe u najboljem redu, a gledaoci su istinski mogli uživati u majstorijama ribolovaca.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.