NaslovnicaLokalne TemeOdržana Visok...

Održana Visoko.co.ba radionica: “Uticaj društvenih mreža na mlade u Visokom”

Portal Visoko.co.ba pod pokroviteljstvom kompanije “BH Telecom”, a u saradnji sa Udruženjem “Setup” iz Visokog, organizirao je u srijedu radionicu “Uticaj društvenih mreža na mlade u Visokom”, na kojoj su svoje učešće uzeli učenici Gimnazije “Visoko” i MSŠ “Hazim Šabanović” u prostorijama Muzičkog ataljea Društvenog centra.

Radionicu je vodio novinar Federalne TV i jedan od urednika na portalu Visoko.co.ba Naim Kavazić, a osim učenika iz ove dvije srednje škole u Visokom, prisutan je bio i vijećnik u Gradskom vijeću Visoko Admir Babić, kao i Faruk Šahinović društveni aktivista iz Visokog koji je također uzeo aktivnog učešća u ovoj radionici.

“Cilj radionice je da se mlađoj generaciji pomogne da se lakše snađe prilikom pretraživanja medijskih sadržaja, posebno imajući u vidu nove tehnologije, te da na pravilan način procijene kredibilitet medija i medijskog sadržaja”, kazao je Kavazić između ostalog na radionici.

Na ovoj radionici se govorilo između ostalog o potrebi jačanja svijesti i odgovornosti za ono što se objavljuje, kao i da mnogi ljudi na društvenim mrežama nisu svjesni efekta nekog njihovog stava, akcije ili neke promocije i da tu treba biti jako oprezan.

“Mi smo u periodu naših života kada svakodnevno upotrebljavamo internet, i zato mislim da je jako korisno ako možemo razaznati koje informacije su za nas važne, a koje su tu samo radi zabave. Također, važno je da možemo razlikovati lažne informacije od onih pravih i korisnih”, kazao je jedan od učenika iz MSŠ “Hazim Šabanović”.

Redakcija / Visoko.co.ba

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.