Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” / Održana svečanost povodom kraja godine, proglašeni najuspješniji uposlenici

1478

U srijedu 23.decembra u Aero banji je održana završna, sada već tradicionalna svečanost uposlenika Fondacije, kojom je spuštena zavjesa na najuspješniju sezonu u Bosanskoj dolini piramida.

Prisutne je pozdravio osnivač i direktor Fondacije dr. Semir Osmanagić, a bila je ovo prilika i da se rezimira godina koja je na izmaku, a koja je, kako je već u nekoliko navrata pominjano, bila najuspješnija do sada. Nakon obraćanja dr. Osmanagića okupljanje je iskorišteno i za obilazak Aero banje koja je u proteklim danima i sedmicama postala jedno veliko gradilište, a koja će kada bude završena postati reprezentativni dio Kompleksa Ravne.

Nakon obilaska upriličena je i mala svečanost, odnosno proglašenje najuspješnijih uposlenika ove sezone. Za uposlenika godine izabran je Adnan Pašić, čovjek koji je zadužen za web stranice Fondacije, ali i montažu i pravljenje brojnih video zapisa i dokumentaraca koji su se pojavili na stranici ove godine.

Nagrada Otkriće godine 2020. otišla je u ruke AmneAgić i Richarda Hoyla, stručne ekipe Fondacije, odnosno geo-arheološkog tima, dok je za vodiča godine proglašena Ilma Kamarić. Radnik godine je Mustafa Bajić, koji je i tokom ove sezone sa svojim timom realizirao brojne projekte i građevine u Bosanskoj dolini piramida, dok je nagrada Novinar godine otišla u ruke novinara Press službe Fondacije Nusreta Smajovića.

Nakon oficijelnog dijela uposlenici su nastavili druženje u Aero banji, rezimirajući sezonu koja završava, te razgovarajući o planovima i očekivanjima za narednu godinu.

Komentari

komentara