NaslovnicaLokalne TemeOdržana redov...

Održana redovna sjednica Štaba Civilne zaštite Grada Visoko

U Maloj sali Gradske uprave Visoko danas je održana 5.redovna sjednica Štaba Civilne zaštite Grada Visoko, kojoj su prisustvovali gradonačelnik Mirza Ganić sa pomoćnicima i članovima Štaba CZ, te predstavnici Profesionalne vatrogasne jedinice Visoko, PS Visoko i Crvenog krsta Visoko.

Na dnevnom redu su se našle četiri tačke, a najviše vremena posvećeno je nedavnim poplavama koje su dijelom pogodile i Visoko, te informacijama i poduzetim aktivnostima. Na svu sreću tokom poplava nije bilo posljedica po stanovnike i stambene objekte, a posljedice poplava su bile najuočljivije na lokalnim putevima gdje su nanesene određene štete.

Zaključeno je kako je potrebno poduzeti neophodne preventivne aktivnosti, a već se radi na rješavanju dugogodišnjih problema na određenim tačkama koje su se u svim poplavama pokazale kao kritična mjesta. Riječ je o zgradi u ulici Musala, putu u naselju Čekrekčije, kao i područjima u Gornjem Moštru i putu u Dobrinju, odnosno naselju Seoča.

I ova nepogoda je pokazala kako je potrebno sistemski riješiti Civilnu zaštitu, kao i jačati njene kapacitete.

Na sastanku se kao tačka dnevnog reda našlo i Mišljenje Štaba CZ o procjeni ugroženosti na području grada Visoko od prirodnih i drugih nepogoda.

Doneseni su i zaključci da se Mjesnoj zajednici Radovlje isplate sredstva koja su utrošena za angažman mašina kao preventivna mjera zaštite od poplava početkom ovog mjeseca, kao i da se napravi plan sanacije krova u Crvenom krstu Visoko.

Sve tačke dnevnog reda ove sjednice jednoglasno su usvojene.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.