Održana redovna sjednica izvještajne Skupštine NS Federacije BiH

U Sarajevu je dana 15.04.2021. godine održana redovna izvještajna sjednica Skupštine Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine.

Od 40 pozvanih delegata, sjednici je prisustvovalo 38 delegata iz deset kantonalnih/županijskih nogometnih saveza koji su nakon izbora tijela Skupštine, jednoglasno usvojili dnevni red kao i zapisnik sa prethodne sjednice Skupštine NS Federacije BiH.

Među prisutnim gostima Skupštini su prisustvovali predstavnici Nogometnog/fudbalskog saveza BiH predsjednik Zeljković Vico, dopredsjednici Beus Ivan i Durić Irfan te generalni sekretar Džemidžić Adnan. 

Prisutnim delegatima su se obratili dopredsjednik Durić Irfan koji je istakao zahvalnost Nogometnom savezu Federacije BiH na ostvarenoj saradnji u prethodne četiri godine kada je obavljao funkciju predsjednika NS FBiH, te naglasio da će na novoizabranoj funkciji dopredsjednika NS/FS BiH i dalje nastaviti djelovati u interesu NS Federacije BiH. 

Također, predsjednik Nogometnog/fudbalskog saveza BiH, Zeljković Vico, najavio nastavak uspješne saradnje dva entitetska saveza kao i NS Federacije BiH sa krovnim Savezom.

Nakon obraćanja gostiju, delegati Skupštine NS Federacije BiH jednoglasno su usvojili izvještaje Nogometnog saveza Federacije BiH za 2020. godinu i to: izvještaj o radu, izvještaj o izvršenju plana prihoda i rashoda NS FBiH te revizorski izvještaj.

Također, plan rada kao i plan prihoda i rashoda za 2021. godinu su jednoglasno usvojeni. 

Izvještajna Skupština Nogometnog saveza Federacije BiH održana je u hotelu “Holiday” uz poštivanje svih sanitarno-epidemioloških mjera.

NSFBiH.ba