Održana redovna Izvještajna skupština “ULD Srndać 1920” Visoko

310

U subotu je u prostorijama lovačkog doma “Vidovići” održana redovna godišnja Izvještajna skupština ULD “Srndać 1920“ Visoko. Sjednica skupštine je bila planirana u ustaljenom terminu tokom mjeseca maja, ali je zbog uslova pandemije uzrokovane virusom Covid19 ista pomjerena na dan kada su ostvareni i uslovi za njeno održavanje shodno odlukama kriznog štaba FBiH.

Sjednicu je otvorio predsjednik Skupštine udruženja gospodin Jasmin Dlakić pozdravivši sve prisutne članove. U toku uvodnih riječi delegatima Skupštine se obratio i predsjednik udruženja gospodin Dževahid Dedić te dopredsjednik gospodin Adis Hajlovac koji su također pozdravili prisutne te im se zahvalili na prisustvu i nesebičnom doprinosu u radu udruženja tokom ovog teškog perioda uzrokovanog pandemijom.

Nakon uvodnih riječi prešlo se na usvajanje dnevnog reda te izbor radnih tijela za sjednicu. Tokom utvrđivanja kvoruma, od strane verifikacione komisije, konstatovano je prisustvo 26 delegata čime su stečeni uslovi za pravovaljano odlučivanje.

Predsjednik udruženja Dževahid Dedić podnio je izvještaj o radu Upravnog odbora udruženja te ujedno i finansijski izvještaj. Lovnik Salih Bučuk podnio je izvještaj o lovnim aktivnostima u Društvu i planu odstrela divljači za tekuću godinu. Izvještaj je podnio i Šemsudin Zerdo, predsjednik disciplinskog suda, napomenuvši da prošle godine nisu imali posla, kao i tužilac udruženja Edin Bekrić te Kenan Dlakić u svojstvu predsjednika Nadzornog odbora.

Svi podneseni izvještaji usvojeni su jednoglasno bez rasprave i diskusije, što svakako ukazuje da su organi udruženja u proteklom periodu radili dobro te da je članstvo na ovaj način iskazalo zadovoljstvo i nedvojbenu podršku.

Po završetku ove tačke jednoglasno je usvojen i finansijski plan te plan naknada za lovnu 2021/2022. godinu koji je ostao nepromjenjen te nije došlo do povećanja lovnih naknada, a čime je udruženje zadržalo epitet jednog od udruženja sa najpovoljnijim lovnim naknadama u ZDK.

Jedna od posljednjih tačaka dnevnog reda bilo je usvajanje prijedloga za društvena i savezna priznanja te počasna zvanja. Po okončanju ove tačke predsjednik Dedić je svečano predao savezne zahvalnice i odlikovanja zaslužnim lovcima visočkog udruženja, čime je iscrpljen dnevni red sjednice.

Nakon završetka formalnog djela nastavljeno je druženje uz lovački ručak.

Dobar pogled!

Visoko.co.ba/srndac1920.ba

Komentari

komentara