NaslovnicaLokalne TemeOdržana promo...

Održana promocija knjige “Stotinu i jedno prisjećanje – Tradicija Bošnjaka na području općina Jajce, Jezero i Šipovo”

Gradska biblioteka Visoko organizovala je promociju knjige pod nazivom “Stotinu i jedno prisjećanje – Tradicija Bošnjaka na području općina Jajce, Jezero i Šipovo”.

Promocija je održana u u Kulturnom centru Altindag. Riječ je o knjizi izdavača Institut za islamsku tradiciju Bošnjaka Sarajevo. Knjiga sadržava 101 intervju obavljen sa starim džematlijama sa područja MIZ Jajce, stare slike običaja ovih prostora, kao i tekstove o tradiciji.

Promotori su bili: Zehrudin ef. Hadžić, glavni imam MIZ Jajce; Mubera Pulo, viši kustos Zavičajnog muzeja Visoko i dr. Nermin Šušić.

Kako je to izgledalo možete pogledati na fotografijama koje smo pripremili za vas:

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.