Održana promocija knjige “Iza mušebaka” autorice Tahani Komarica

Večeras je u Kulturnom centru “Altindag – Visoko” upriličena promocija knjige “Iza mušebaka” autorice Tahani Komarica u organizaciji UG “Arista”.

Roman Iza mušebaka autorice Tahani Komarica je priča o plesu žene savremenog doba između patrijarhata i liberalizma u kojem junakinja otkriva vlastiti put ka svrsi svog postojanja.

Roman snažnim i jasnim ekspresijama, poput oštrog sječiva noža, neštedeći nijedan segment društva, razotkriva lažne moralne norme i isto to društvo poziva na odgovornost. Ovo je priča o kontroverzi našeg okruženja u kojem društvo nameće jedan sistem vrijednosti u kojem igra ulogu i kadije, i porote i dželata, a iza mušebaka realno živi sasvim drugi sistem vrijednosti.

Samim tim je ovo priča o svakome od nas kao dijelu te cjeline i dovodi nas do ozbiljnih promišljanja i pitanja koje svako sebi treba postaviti: Ko sam ja? Da li sam ja mjera stvari? Odakle mi pravo za osudu i uigravanje u ulogu Boga? Gdje su moje granice? Najsanžnije emocije koje nas pokreću su ljubav i strah. Roman je napisan tako da se osjeti svaka emocija, da je proživljavate kao ličnu, i daje vam prostor da razumijete i drugačije izbore od vaših. Zanimljivo je da glavna junakinja sasvim svjesno se suočava sa vlastitim griješenjem i priznavanjem svojih grešaka sebi. To nas dovodi do pitanja ko je od nas spreman tako iskreno bolno suočiti se sa vlastitim istinama – stoji u opisu ovog književnog djela.

O knjizi su govorile: Zamira Džinić, dipl. prof. i Aida Kršo, mr.sci.

Foto galerija na društvenoj mreži FB: Visoko.ba