NaslovnicaLokalne TemeOdržana promo...

Održana promocija knjiga u visočkom Preporodu

U petak je u prostorijama BZK “Preporod” Visoko u sklopu obilježavanja 120 godina od formiranja Preporoda, organizovana promocija dvije knjige autora Suvada Hadžića, a riječ je o romanima “Derman” i “Bejat”.

Promotori su bili Mersed Šahinović, predsjednik BZK “Preporod” Visoko, Mehmed Pargan i autor Suvad Hadžić. Moderator je bila Ćama Vranac. U izuzetnoj atmosferi promotori su govorili o predratnom i ratnom periodu, u kojim se odvijala radnja iz knjiga, a autor je na vrlo lijep i emotivan način opisao ratne događaje koje je doživio sa svojim saborcima.

Promociji je prisustvovao veliki broj omladine, što je ovom događaju dalo posebnu težinu, jer su knjige, po riječima autora i pisane da mlade generacije imaju spoznaju šta se događalo tokom odbrane naše domovine od agresije.

Promociju su uljepšali članovi hora i orkestra BZK “Preporod” Visoko pod vodstvom profesora Edina Fazlića i Emsudine Aždahić.

Visoko.co.ba/Preporod FB

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.