Održana manifestacija “Pozdrav proljeću 2015”

Mnogo Visočana danas posjetilo rejon PD "Gorani"

897
Manifestacija Pozdrav proljeću 2015

Tradicionalna manifestacija “Pozdrav proljeću” danas je, kao i prethodnih godina, održana u rejonu Planinarskog doma “Gorani”. U prelijepom proljetnom danu i manifestaciji, koju su ove godine priredili Planinarsko društvo “Visočica” i Odred izviđača “Visoko”, kao i prethodnih godina uživali su mnogobrojni Visočani i njihovi gosti koji su došli iz cijele Bosne i Hercegovine.

Lijep nedjeljni dan i predivna priroda u rejonu PD “Gorani” izmamila je mnogobrojne građane, koji su uživali u sjajnom druženju, popularnom vojničkom grahu koji svake godine organizatori pripreme za sve posjetioce, te u odličnoj zabavi koju su pripremili poznavaoci dobre pjesme iz Visokog.

Također, ni najmlađi posjetioci nisu bili uskraćeni za zadovoljstvo jer je i za njih pripremljen odličan program, a zabavu su pronašli i u okviru dječije igraonice koja se nalazi pored planinarskog doma.
Zasigurno da je tradicija veoma važna Visočanima, posebno kada je u pitanju manifestacija “Pozdrav proljeću”, pa je zasigurno bilo lijepo vidjeti mnogobrojne građane, koji se i pored teške situacije i političkih previranja u Visokom druže i uživaju u prirodi.

Komentari

komentara