Održana manifestacija “Džek popularnosti”

DŽEK POPULARNOSTI 2019.

U hotelu “Piramida sunca” u Visokom, noćas, 27.12.2019. godine održana tradicionalna manifestacija “Džek popularnosti”. Manifestacija koju je utemeljio Džemal- Džek Softić , pisac, pjesnik, estradni umjetnik., humanitarni radnik… jednom riječju LJUDINA….U okviru manifestacije koju je odlično vodio dvojac njegovih najbližih prijatelja i saradnika Enver Šadinlija i Salem Šehović promovisana je i najnovija knjiga Džeme Softića – Pjesme, Aforizmi i Epigrami o srcu- koja je iz štampe izašla na dan njegove dženaze (19.09.2019. godine) koji je nakon teške bolesti napusti ovaj svijet. 
Ovaj novinar, publicista, humanista, dobra duša bosanska, kako su ga zvali, zamišljao je da ona bude promovisana u okviru njegove manifestacije „Džek popularnosti“ koju je utmeljio prije nekoliko godna, a u okviru koje je on promovisao brojne ljude iz kulturnog, sportskog, estradnog, i uopće javnog života koji su u godinama za nama, iza sebe ostavljali prepoznatljiv trag.
No, neumoljiva smrt bila je brža. Umro je naš Džek, ali nije umrla i manifestacija koju je utemeljio. Njegovi prijatelji i poznanici okupili su se u velikom broju i učestvovali u promovisanju Džekove posljednje knjige.
Na ovoj kulturnoj manifestaciji dodijeljena su priznanja za najuspješnije pojedince iz oblasti kulture, književnosti, muzike, sporta i “Džek popularnosti” drugim najuspješnijim pojedincima i kelektivima iz raznih oblasti.

Njegova supruga Sadžida i sinovi u saradnji sa iskrenim prijateljima smogli su snage da nastave već utabanom stazom kojom je Džemal hrabro i ponosno koračao. 
Ostaje velika praznina, ali i saznanje da dobra djela umrlog prate do Sudnjeg dana… 

foto by 
Senad Goralija