Održana izvještajna Skupština Organizacije porodica šehida i poginulih boraca „Visoko 92“

U Velikoj sali Općine Visoko održana je redovna izvještajna Skupština Organizacije porodica šehida i poginulih boraca „Visoko 92“.

U sklopu Skupštine organizovan je prijem za studente – djecu šehida i poginulih boraca, kojima je uručena skromna finansijska pomoć u iznosu od 100 KM.

Novčana sredstva za ukupno 22 studenta zajedničkim snagama su obezbijedili Općinska načelnica mr. sci. Amra Babić i Organizacija porodica šehida i poginulih boraca „Visoko 92“.

Slika 1

Slika 2

Slika 3

Na Skuštini je, između ostalog, prezentiran rad Organizacije tokom 2017. godine kroz podnošenje izvještaja o radu, kao i finansijskog izvještaja.

Delegati, ukupno njih 35, su se očitovali i o planu rada za tekuću godinu.

Posebna zahvalnost je upućena načelnici Babić na velikoj podršci i saradnji prilikom realizacije mnogobrojnih projekta, te su pozvani svi članovi da se aktivnije uključe u rad i svojim angažmanom doprinesu poboljšanju funkcionisanja Organizacije koja nastavlja sa aktivnostima u punom kapacitetu.

Slika 4

Slika 5

Slika 6

Osim protokolarnih aktivnosti, Skupšina je iskorištena i kao prilika za odavanje počasti najhrabrijim sinovima, koji su Bosnu i Hercegovinu, državu svih naroda koji u njoj vijekovima žive, odbranili od agresije i svoje živote utkali u temelje slobodne i nezavisne jedine nam domovine, te da se uputi poziv našim sugrađanima da se sutra (nedjelja, 15. april) odazovu u velikom broju na prigodne manifestacije i uveličaju obilježavanje Dana Armije RBiH – jednog od najznačajnijih datuma u historiji naše domovine.

Slika 7

Press Općine Visoko

 

VIŠE FOTOGRAFIJA KLIKOM OVDJE