Održana edukacija za poljoprivredne proizvođače iz osnova plasteničke i organske proizvodnje

Općina Visoko u saradnji sa Federalnim zavodom za poljoprivredu Sarajevo i Ministarstvom za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK organizovala je predavanje za poljoprivredne proizvođače povrća i voća u plastenicima i na otovrenom polju. Prije početka edukativnog dijela predstavnici Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK istaknuli su odličnu saradnju sa Općinom Visoko, te pomenuli osnovne pokazatelje koje Visoko svrstavaju  u sami vrh ZDK u proizvodnji povrća:

  • 62 registrovana plastenička obrta na općini
  • Ostvaren poticaj za plasteničku proizvodnju u 2018. godini u visini od 202.575 hiljada KM što Visoko svrstava u vrh ZDK kada je u pitanju ova proizvodnja. 

Drugi dio edukacije se odnosio na osnovne principe i ciljeve organske proizvodnje, što je bilo jako interesantno za proizvođače maline na općini Visoko koji su u procesu grupne certifikacije organske proizvodnje. 

Na kraju predavač Enes Smajlović, dipl. ing. poljoprivrede, zaželio je svim prisutnim uspješan rad i još bolje rezultate u tekućoj sezoni proizvodnje povrća.

Press Općine Visoko