Održana 4. tradicionalna manifestacija „Dan škola grada Visoko“U amfiteatru Kulturnog centra Altindag večeras je održana četvrta po redu manifestacija „Dan škola grada Visoko“, koju je i ove godine organizovao Grad Visoko u saradnji sa Aktivom direktora osnovnih i srednjih škola.

Brojni gosti uživali su u odličnim nastupima učenika osnovnih i srednjih škola sa područja Visokog. Učenici su pokazali zavidne talente koje je publika prepoznala i nagradila gromoglasnim aplauzima.

Svečani program otvoren je obraćanjem gradonačelnice Babić u kojem je čestitala svim učenicima, profesorima i direktorima na angažmanu i vrhunskim rezultatima koje zajednički ostvaruju. Kazala je kako je Dan škola grada Visoko idealna prilika za promociju nauspješnijih učenika široj javnosti.

Nakon obraćanja uslijedili su odlični nastupi, a program je okončan dodjelom nagrada za učenike sa najboljim ostvarenim rezultatima na općinskim, kantonalnim, federalnim, državnim i internacionalnim takmičenjima, kao i učenicima generacije školske 2018/2019.godine. Ove godine nagrađeno je ukupno 78 učenika sa područja Visokog.

Na samom kraju upućene su i pohvale organizatorima manifestacije, kao i direktorima, profesorima, nastavnicima i učenicima koji su svojim učešćem uveličali ovaj događaj.

Grad Visoko na čelu sa gradonačelnicom Babić poželio im je mnogo sreće u budućnosti sa željom da nastave nizati ovakve uspjehe.

Press Grada Visoko