Lokalne TemeOdržana 31. redovna sjednica Gradskog vijeća Visoko

Održana 31. redovna sjednica Gradskog vijeća Visoko

U Velikoj sali Gradske uprave Visoko danas je održana 31. redovna sjednica Gradskog vijeća Visoko, saziv 2020 – 2024 godina. Na dnevnom redu našlo se ukupno 9 tačaka, a sjednici je prisustvovao 21 vijećnik, kao i gradonačelnik Mirza Ganić sa pomoćnicima i saradnicima, te zastupnica u Skupštini ZDK Mirela Mateša Bukva i zastupnik u Federalnom parlamentu Belmin Zukan.

Prije samog početka sjednice upriličeno je i uručenje mandata novom vijećniku Harunu Alijagiću, čiji je mandat potvrđen od strane CIK-a i koji je od ove sjednice vijećnik SDA u Gradskom vijeću Visoko.

Dnevni red današnje sjednice je usvojen sa 18 glasova ZA i 3 protiv.

1. tačka dnevnog reda, Izvod iz zapisnika sa 30. redovne sjednice Gradskog vijeća Visoko usvojena je sa 22 glasa ZA.
2. tačka, Nacrt odluke o usvajanju Plana upravljanja otpadom na području Grada Visoko za period 2022- 2027. godina usvojena je sa 20 glasova ZA, a današnjoj sjednici su prisustvovali i predstavnici „E NOVA“ Sarajevo, koji su uradili prezentaciju Plana upravljanja otpadom, nakon čega su se vijećnici imali priliku obratiti sa pitanjima i nejasnoćama.
3. Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o organizovanju Javne ustanove Gradska biblioteka Visoko i preuzimanju prava osnivača usvojen je sa 20 glasova ZA.
4. Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti na Odluku o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji službi Grada Visoko usvojen je sa 18 glasova ZA i 3 protiv.
5. Prijedlozi akata iz imovinsko-pravne oblasti su jednoglasno usvojeni sa 21 glasom ZA.
6. Izvještaj o izvršenju budžeta Grada Visoko za period 01.01.2023 – 30.06.2023. godine usvojen je sa 21 glasom ZA.
7. Informacija o stanju u oblasti boračko-invalidske zaštite i ostvarivanju prava pripadnika boračke populacije Grada Visoko je usvojena sa 18 glasova ZA i 3 protiv.
8. Informacija o stanju sporta i sportskih objekata na području Grada Visoko za 2022. godinu je usvojena sa 18 glasova ZA i 3 protiv.
9. tačka dnevnog reda, vijećnička pitanja i inicijative je ujedno bila i posljednja tačka 31. redovne sjednice GV Visoko.

Visoko.co.ba/Press Grada Visoko

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE