NaslovnicaLokalne TemeKompletan izv...

Kompletan izvještaj sa 20.sjednice Gradskog vijeća Visoko

Danas je održana 20.redovna sjednica Gradskog vijeća Visoko na čijem dnevnom redu se našlo ukupno 7 tačaka. U radu sjednice je učestvovao gradonačelnik Mirza Ganić sa saradnicima, kao i zastupnica u Skupštini ZDK Mirela Mateša Bukva.

1. tačka dnevnog reda Izvod iz zapisnika sa 19. redovne sjednice Gradskog vijeća Visoko usvojena je sa 23 glasa ZA.

2. Prijedlozi odluka o dodjeli javnih priznanja Grada Visoko  za 2022.godinu

2.1. Prijedlog  odluke o dodjeli  Povelje Grada Visoko

2.2. Prijedlog  odluke o dodjeli  Povelje Grada Visoko za životno djelo

2.3. Prijedlog  odluke o dodjeli  Povelje Grada Visoko o proglašenju počasnim građaninom

Grada Visoko

I druga tačka je jednoglasno usvojena, odnosno prijedlozi o dodjeli Povelja, pa je tako Povelja Grada Visoko dodijeljena JU Dom zdravlja Visoko, za savjestan i predan rad u pružanju zdravstvene zaštite građanima grada Visoko.

Povelja Grada Visoko za životno djelo posthumno je dodijeljena Iliji Kneževiću za ispoljenu ličnu hrabrost i patriotizam u organizaciji otpora agresiji na Visoko i državu BiH.

Povelja Grada Visoko o proglašenju počasnim građaninom je dodijeljena Musa Šahinu ra razvoj i promociju grada Visoko i jačanje prijateljskih odnosa sa Republikom Turskom.

3. tačka, Prijedlog odluke o oslobađanju “Centrotrans” d.d. Sarajevo od plaćanja administrativne takse usvojena je sa 20 glasova ZA i 3 uzdržana. – Ovdje se radi o linijama koje su bitne našim građanima koji koriste autobuski prijevoz. Riječ je u večini o nerentabilnim linijama i na ovaj način mi pružamo podršku održavanju linija koje su bitne našim građanima. – poručio je gradonačelnik tokom obraćanja o pomenutoj tački dnevnog reda.

Prijedlog  odluke o davanju saglasnosti za kreditno zaduženje JKP”Gradska groblja”  d.o.o.Visoko jednoglasno je usvojen kao četvrta tačka dnevnog reda, a jednoglasno su usvojene i naredne dvije tačke dnevnog reda:

5. Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti na Odluku o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji gradskih službi

6. Prijedlozi akata iz imovinsko – pravne oblasti:

6.1. Prijedlog zaključka  o izjašnjenju na ponudu MZ  Koložići  da izvrši  prodaju k.č. 2318/2 KO Koložić

Nakon šest tačaka dnevnog reda kao posljednja tačka ostala su vijećnička pitanja i inicijative čime je okončana 20. redovna sjednica Gradskog vijeća Visoko.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.