NaslovnicaLokalne TemeOdržana 10. r...

Održana 10. redovna sjednica Gradskog vijeća Visoko

Danas je u Velikoj sali Gradske uprave Visoko održana 10.redovna sjednica Gradskog vijeća Visoko kojoj su prisustvovala 22 vijećnika, kao i gradonačelnik Mirza Ganić sa svojim pomoćnicima. Opravdano su sa sjednice bili odsutni vijećnici Emina Jusić Karavelić, Admir Babić i Belmin Zukan.

Izvod iz zapisnika sa 9. redovne sjednice Gradskog vijeća Visoko usvojen je jednoglasno sa 21 glasom ZA, kao i tačke dnevnog reda Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o obrazovanju Kolegija Gradskog vijeća Visoko saziva 2020 – 2024. godina i Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o imenovanju predsjednika, zamjenika predsjednika i članova radnih tijela Gradskog vijeća Visoko. I ostale tačke dnevnog reda većinom su usvojene jednoglasno uz sve glasove ZA, osim prijedloga odluke o razrješenju Jasne Zubić, člana Gradske izborne komisije, gdje je jedan vijećnik bio uzdržan.

Prijedlog odluke o davanju saglasnosti Gradonačelniku Grada Visoko da potpiše aneks sporazuma o sufinansiranju nabavke opreme za potrebe JU „Dom zdravlja“ Visoko između Razvojnog programa Ujedinjenih nacija i Grada Visoko, te Prijedlog zaključka o potvrđivanju  prisustva i učešća predstavnika Grada Visoko na XII  redovnoj Skupštini  JP„Veterinarska stanica “ d.o.o. Visoko su usvojeni sa 22 glasa ZA, dok su tačke Prijedlog zaključka o davanju ovlaštenja predstavniku Grada Visoko u Skupštini JKP  „Visoko“  d.o.o. Visoko za konačno imenovanje Nadzornog odbora i Prijedlog zaključka o davanju ovlaštenja predstavniku Grada Visoko u  Skupštini JKP „Gradska groblja“ d.o.o. Visoko za konačno imenovanje Nadzornog odbora usvojene sa 20 glasova ZA i dva uzdržana, a Prijedlog zaključka o davanju ovlaštenja predstavniku Grada Visoko u Skupštini JP „Visoko Ekoenergija“ d.o.o. Visoko za konačno imenovanje Nadzornog odbora sa 21 glasom ZA i jednim uzdržanim.

Prijedlozi akata iz imovinsko – pravne oblasti: Prijedlog zaključka o izjašnjenju na pravo preče kupovine za k.č. 399/3 i 399/4 KO Gorani, Prijedlog zaključka o izjašnjenju na pravo preče kupovine za k.č. 4173 KO Visoko i Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti MZ Dobrinje za prodaju nekretnine k.č.221/2E2 KO Dobrinje su jednoglasno usvojeni, kao i Izvještaj o izvršenju budžeta Grada Visoko za period 01.01.2021. – 30.06.2021. godine i Informacija o stanju u oblasti boračko-invalidske zaštite i ostvarivanju prava pripadnika boračke populacije Grada Visoko.

Bitno je pomenuti kako je usvojena i tačka o izvršenju budžeta za period od proteklih pola godine. Vijećnici koji su uzeli učešće u raspravi, kao i prisutni su se složili da je budžet likvidan, da se sve obaveze redovno ispunjavaju, te da je izvršenje budžeta itekako dobro, ako se zna da je pored redovnih obaveza u proteklom periodu isplaćeno 1,8 miliona KM duga koji je zatečen iz prethodnog perioda.

Na kraju kao 13.tačka bila su vijećnička pitanja i inicijative, a još jedna sjednica Gradskog vijeća Visoko okončana je za nešto duže od 90 minuta, te su ponovo, skoro sve tačke dnevnog reda usvojene jednoglasno.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.