SportKošarkaOdržan ždrijeb olimpijskog košarkaškog turnira

Održan ždrijeb olimpijskog košarkaškog turnira

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) izvukla je u svom sjedištu u švicarskom Miesu skupine za ovogodišnji Olimpijski turnir u Parizu, a uspije li hrvatska muška vrsta izboriti kroz kvalifikacijski turnir OI, u Parizu će biti u skupini A s Australijom, Kanadom i pobjednikom turnira u Španjolskoj.

U skupini B su Francuska, Njemačka, Japan i pobjednik kvalifikacijskog turnira u Latviji, dok su u skupini C Srbija, Južni Sudan, pobjednik kvalifikacijskog turnira u Portoriku i SAD. Košarkaške legende Australka Penny Taylor i Amerikanac Carmelo Anthony izvlačili su loptice iz bubnjeva.

Od 12 mjesta u muškom dijelu, četiri mjesta su još nepopunjena, a dobit će ih pobjednici kvalifikacijskih turnira između 2. i 7. srpnja u Pireju (Grčka), Rigi (Latvija), San Juanu (Portoriko) i Valencia (Španjolska).

Hrvatski košarkaši igrat će kvalifikacijski turnir u Pireju, a tamo će biti u skupini s Novim Zelandom i Slovenijom, dok su u skupini B Grčka, Egipat i Dominikanska Republika. Dvije prvoplasirane momčadi iz svake skupine plasirat će se u završnicu turnira, a samo pobjednik ide na OI.

To vrijedi i za preostala tri turnira. U Rigi su Gruzija, Filipini, Latvija (skupina A), Brazil, Kamerun i Crna Gora (skupina B), u Valenciji Španjolska, Libanon, Angola (skupina A), Finska, Poljska i Bahami (skupina B), a u San Juan Meksiko, Obala Bjelokosti, Litva (skupina A), te Italija, Bahrein i domaćin Portoriko (skupina B).

Košarkaške utakmice održat će se od 27. srpnja do 11. kolovoza, a naslove i u ženskoj i u muškoj konkurenciji branit će Sjedinjene Američke Države.

Hrt.hr / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE