Održan XX. susret ministranata u Visokom

Dana 13. svibnja 2017. godine održan je jubilarni XX. Susret franjevačkih ministranata u Visokom – Framin pod geslom “Ti si nada naša i veselje”.

Na susretu je sudjelovalo oko 500 ministranata iz 25 župa provincije Bosne Srebrene.

Susret je započeo svetom misom koju je predvodio fra Bono Kovačević, župni vikar iz župe Domaljevac, u koncelebraciji s još 20 svećenika. Fra Bono je u nadahnutoj propovijedi potaknuo djecu da budu Kristovi prijatelji, ali i prijatelji jedni drugima. Pjevanje su animirali članovi sastava Franjevačke teologije “VIS Jukić”. Na koncu, sve okupljene ministrante pozdravio je fra Franjo Radman, gvardijan samostana sv. Bonaventure u Visokom i fra Domagoj Šimić, područni duhovni asistent Frame. Nakon misnog slavlja oko 500 ministranata sa svojim voditeljima uputilo se na igralište i napravilo milenijsku fotografiju povodom ovog jubilarnog susreta. Potom je uslijedio ručak, kao i mogućnost obilaženja Franjevačkog sjemeništa i Franjevačke klasične gimnazije, te plesovi za djecu s animatorima Frame.

Sam program Framina sastojao se iz tri dijela: Kviza znanja, Igara bez granica te natjecanja u stolnom tenisu. Tema Kviza znanja bio je Život i djelo Isusa Krista, kao i liturgijsko animiranje. Ove godine treće mjesto u Kvizu znanja osvojila je župa Vidoši, drugo mjesto župa Kraljeva Sutjeska, a najboljim su se pokazali ministranti župe Busovača. Treće  mjesto u stolnom tenisu pripalo je Tinu Dusperu iz župe Kreševo, drugo mjesto Mihaeli Pavlović iz župe Podhum, dok je pobjednik bio Franjo Posavac iz župe Uskoplje. U Igrama bez granica najboljima se pokazala župa Vidoši, drugo mjesto je zauzela župa Kraljeva Sutjeska, a treće župa Podhum. Susret je završen podjelom zahvalnica svim župama i peharima za pobjednike, a sva djeca su na dar dobila jednu krunicu.

Zahvaljujemo svim volonterima, Frami Konvikt Visoko, sjemeništarcima i bogoslovima, te Kruhu sv. Ante koji su pomogli u organizaciji i realizaciji XX. Framina.

frama-ofs.com