Održan vanredni sastanak Štaba Civilne zaštite Općine Visoko

Zbog obilnih sniježnih padavina u protekla 24 sata, održana je vanredna sjednica Štaba Civilne zaštite u Općini Visoko na kojoj je izvršena procjena stanja i gdje su utvrđeni prijedlozi za daljne aktivnosti usmjerene ka ublažavanju posljedica nastalim uslijed prirodnih nepogoda.

Sve javne službe i preduzeća vrše svoje aktivnosti u okviru redovnog radnog vremena. Snabdijevanje električnom energijom, vodom i strujom je uredno, a građani nisu prijavili slučajeve otežanog pristupa objektima za snabdijevanje osnovnim životnim namirnicama.

Saobraćaj se odvija otežano zbog obilnih nanosa, a iz Štaba poručuju da će semafori u gradu funkcionisati po principu trepćućeg svjetla, kretanje uz povećani oprez.

Javne ustanove i preduzeća su dužna voditi brigu o čišćenju prilaza njihovim zgradama.

Pristup regionalnoj deponiji Mošćanica je otežan što je osnovni razlog kašnjenja redovnom odvoza komunalnog otpada sa područja općine Visoko.

Molimo sve građane za strpljenje kada je riječ o odvozu komunalnog otpada jer nadležne Službe, putem izvođača radova, vrše intenzivne aktivnosti u cilju otklanjanja sniježnih nanosa koji dovode do ovakvih problema.

Press Općine Visoko