Lokalne TemeOdržan sastanak sa poljoprivrednim proizvođačima te zajednički usaglašavan plan podrške

Održan sastanak sa poljoprivrednim proizvođačima te zajednički usaglašavan plan podrške

Danas je u Velikoj sali Gradske uprave Visoko održana prezentacija, te sastanak sa poljoprivrednim proizvođačima, na kojem je prezentovan Nacrt programa podrške poljoprivrednim proizvođačima za 2023.godinu. – U protekle dvije godine značajno smo povećali podršku poljoprivrednoj proizvodnji, koja je nekada iznosila svega 60.000 KM, a u ove dvije godine smo uspjeli je podići na preko milion KM. Ovim okupljanjem želimo pokazati transparentnost u radu, a naravno želja nam je da postignemo što veći stepen zadovoljstva proizvođača. Mislim da je ovo rijedak pristup u radu, da korisnici podrške zajednički sa lokalnom zajednicom prave planove za tu podršku. – kazao je u obraćanju gradonačelnik Visokog Mirza Ganić. Istaknuo je i važnost podrške za sve proizvođače, ali i zadovoljstvo jer je sve što je obećano prema poljoprivrednim proizvođačima i ispunjeno. Ono što je posebno istaknuto tokom prezentacije i sastanka jeste izdvajanje za podršku koje će uz ovogodišnja izdvajanje iznositi između 1.550.000 i 1.600.000 KM, uz realizaciju od 100%. Nakon prezentacije prisutni predstavnici poljoprivrednih proizvođača su imali priliku i da razgovaraju o ponuđenom Nacrtu prije nego se nađe na usvajanju na sjednici Gradskog vijeća Visoko.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE