NaslovnicaSportNogometOdržan sastan...

Održan sastanak NFSBIH, predstavnika sigurnosti i većih navijačkih skupina

Danas je u prostorijama NS/FS BiH u Sarajevu održan sastanak predstavnika Saveza, MUP-a ZE-DO kantona i zaštitarske agencije „Securitas“ sa predstavnicima većih navijačkih skupina koje prate našu reprezentaciju.

Na sastanku je vođen veoma otvoren i konstruktivan razgovor o pripremi za odigravanje kvalifikacione utakmice za EURO 2016 BiH-Izrael, 12. 6. 2015. u Zenici.

Predstavnici NS/FS BiH, Mup-a ZE-DO kantona i „Securitasa“ ukazali su na sve bitne aspekte organizacije utakmice i bezbjedonosnih procedura, dok su članovi navedenih navijačkih grupa prezentirali dosadašnja iskustva, prijedloge i sugestije.

Zajednički je zaključeno sljedeće:

  • Svi učesnici sastanka svjesni su značaja utakmice i sigurnosnih rizika, te će preuzeti sve mjere kako bi meč protekao u sportskoj atmosferi,
  • Navijačke grupe će pružiti maksimalnu podršku našim igračima i uzdržati se svih neprimjerenih i neprihvatljivih ponašanja i aktivnosti koji mogu ugroziti bezbjednost aktera i svih prisutnih na stadionu,
  • Predstavnici Saveza i organi sigurnosti će biti u kontaktu sa predstavnicima navijačkih grupa u cilju realizacije svih dogovorenih aktivnosti i rješavanja nepredviđenih okolnosti,
  • Upućuje se apel i drugim navijačima da se na ovoj utakmici prdžavaju pravila fair-playa i da na sportski način pomognu našoj reprezentaciji da ostvari pobjedu.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.