NaslovnicaPreporukaLikeOdržan prvi T...

Održan prvi Talent Picknick Festival

Prvo izdanje Talent Picknick Festivala uspješno je održano 9. i 10. septembra na platou Metalac u Općini Centar Sarajevo.

Orgnizatori festivala iz Udruženja za socijalni, kulturni i kreativni razvoj ZORA, uz podršku Delegacije EU u Bosni i Hercegovini, Turističke zajednice Kantona Sarajevo, Centra za promociju civilnog društva, te bitnu podršku koja je stigla iz Vlade Kantona Sarajevo zajedničkim snagama kreirali su posebno mjesto, event i  priliku koja će u budućnosti mladima služiti kao platforma za rast i razvoj.

Osim festivala, koji će nadamo se nakon prvog izdanja postati tradicionalan, promjena koju želimo postići u bh. društvu je institucionalna i namijenjena je svim domaćim i lokalnim artistima koji se bave umjetnošću u bilo kom obliku.

Talent Picknic Festival po prvi put u svom sjaju donio je spoj muzike, umjetnosti i zabave od mladih za sve mlade. Tokom dva dana trajanja festivala, mladi muzičari, bendovi, umjetnici, dizajneri imali su priliku predstaviti svoje muzičko i umjetničko stvaralaštvo.

U noćnom dijelu pograma publika je uživala u koncertima poznatih regionalnih i bosanskohercegovačkih muzičara i muzičkih grupa. U petak navečer za dobru atmosferu pobrinuli su se Post Rem, Muha, Grše i TBF, a subota navečer bila je rezervisana za Mustra Orchestra, Frenkie, Kontra, Indigo, Z ++ i Velahavle.

Izvrstan spoj muzike, kulture i umjetnosti donio je pregršt zanimljivih sadržaja poput dnevnih aktivnosti koje su dale priliku mladim umjetnicima, dizajnerima i artistima da predstave svoje stvaralaštvo i aktivnosti.

Svi programi festivala bili su besplatni, a mnogi posjetioci iskoristili su priliku da se upoznaju sa nekim od poznatih artista širom regiona.

Veliko hvala ide svima koji su na bilo koji način pomogli u održavanju i organizovanju prvog TalentPicknick Festivala u Sarajevu!

Vidimo se sljedeće godine.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.