SportNogometOdržan još jedan trening kamp u organizaciji Akademije Asmir Begović

Održan još jedan trening kamp u organizaciji Akademije Asmir Begović

Protekle sedmice u našoj zemlji održan je još jedan specijalizovani golmanski trening kamp u organizaciji Akademije Asmir Begović. Za razliku od ranijih godina ovaj put su vrijedni i talentovani golmani iz čitave Bosne i Hercegovine radili u dva različita termina –  prvenstvo u Sarajevu, nakon čega i u Mostaru.

“Sada je već postala tradicija da i u vrijeme zimskih školskih praznika naša Akademija organizuje trening kamp za perspektivne golmane”, objašnjava Ibro Hodžić, direktor ove Akademije. “Ove godine smo se odlučili na malo drugačiji pristup, pa smo umjesto klasičnog jednodnevnog ili dvodnevnog kampa na jednom mjestu napravili poseban program i omogućili treninge i u Sarajevu i u Mostaru.”

Prvi dio kampa je održan na zatvorenim terenima SC Zetra u Sarajevu, dok je nastavak obavljen u saradnji sa FK Velež na stadionu Rođeni u Mostaru.

“Hvala svima koji su sudjelovali, ali i koji su pomogli održavanje ovog kampa. Ono što je najvažnije je da su svi zadovoljni kvalitetom i intenzitetom treninga. Željeli smo mladim golmanima ponuditi drugačiju perspektivu, drugačije uslove rada, i vjerujemo da smo u tome uspjeli”, kaže Asmir Begović, koji zbog klupskih obaveza ovaj put nije bio u mogućnosti prisustvovati kampu. “Još jednom se potvrdilo da imamo ogroman potencijal, ogroman talent, ali i da golmani iz godine u godinu napreduju i da s pravom možemo očekivati velike stvari”.

Akademija Asmir Begović osnovana je 2018. godine u Sarajevu, a u međuvremenu je dobila i svoje ispostave u Njemačkoj te na nekoliko lokacija u Velikoj Britaniji. Pored brojnih kampova, Akademija ima i redovne specijalizovane treninge za golmane u sarajevskoj Zetri.

Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE