Održan 4. Pirueta Cup u Visokom

Proteklog vikenda u sportskoj dvorani Franjevačke gimnazije u Visokom održan je 4. Pirueta Cup koji je okupio više od 400 gimnastičarki iz deset bosanskohercegovačkih klubova, a organizatori su istakli da su zadovoljni što ovaj sport dobija na značaju u Bosni i Hercegovini.

Takmičenje je održano u kategorijama grupnih i individualnih vježbi, a sve takmičarke su pokazale kvalitet koji je na kraju vrednovan peharima i diplomama.

U “A” programu najuspješnije su bile Anida Alajbegović, Mia Mašala i Melika Ždralović, koje su osvojile zlatne medalje. U “B” programu najsjajnija odličja osvojile su Ajna Muco, Emina Ahić, Iman Šehagić, Farah Dželilović, dok je Amina Hrnjić osvojila 3. mjesto.

U “B-light” programu zlatne medalje i prva mjesta su pripala: Amili Hrnjić, Ajni Alić, Adni Ganić i Ajši Hadžić. Drugo mjesto je osvojila Nerma Šolbić, treće Emina Berbić, dok je 4. mjesto pripalo Sumeji Ismić.

Organizatorica i predsjednica Kluba ritmičke gimnastike “Pirueta” Amina Hadžimehanović je istakla da je zadovoljna odzivom takmičara, te da je raduje što je interes iz godine u godinu veći.

“Svi takmičari koji su rekli da će se odazvati turniru prisustvovali su i pokazali su kvalitetne nastupe. U budućnosti ćemo razmišljati o većem broju takmičara, s obzirom da iz godine u godinu imamo i veći interes. Već planiramo da naredne godine organizujemo međunarodni turnir i da pomjerimo naše granice”, izjavila je Hadžimehanović.

Zahvalila je sponzorima i partnerima koji su pomogli realizaciju takmičenja koje iz godine u godinu doprinosi razvoju ritmičke gimnastike u BiH.

E. M./Klix.ba