Odlično organizovano V kolo KUP-a FBiH dresurnog jahanja u Konjičkom klubu „Visoko“

Odlično organizovano V kolo KUP-a FBiH dresurnog jahanja u Konjičkom klubu „Visoko“


Prvi put u organizaciji Konjičkog kluba „Visoko“ jučer 12.09. je održano V kolo KUP-a FBiH u dresurnom jahanju pod nazivom „Visoko 2021“. Takmičenje je organizovano u dvije novootvorene arene za jahanje po svim svjetskim standardima.

Na takmičenju je bilo 24 starta od toga 5 gostujućih klubova.

Takmičenje je službeno otvorio glavni imam Midhat ef. Čakalović Islamske zajednice i uručio nagrade na utakmici KUP djeca.

Za vrijeme takmičenja pridružio se i gradonačelnik grada Visoko Mirza Ganić i uručio nagrade prvoplasiranim na utakmici 1 E6.

Takmičar Evelin Šehagić iz Konjičkog kluba „Visoko“ sa grlom Azhar je uspješno završio test KUP Seniora te osvoio prvo mjesto.

Iz Konjičkog kluba „Visoko“ su učestvovale takmičarke Amina Hajrić na grlu Azhar i Sara Čehajić na grlu Kilimage i uspješno završile test u utakmici KUP Juniora.

„Zahvaljujemo se svima na ukazanoj podršci i dolasku, te se posebno zahvaljujemo svim našim sponzorima, članovima i strateskom partneru Islamskoj zajednici Visoko na velikoj pomoći za održavanje ovako lijepog dogadjaja u našem gradu” poručuje Konjički klub “Visoko”

Konjički klub “Visoko”