SportBorilački sportoviOdličje za Hamzu Turulju na Mediteranskim igrama

Odličje za Hamzu Turulju na Mediteranskim igrama

Hamza Turulja u kategoriji do 75 kilograma je pobijedio reprezentativca Turske – aktuelnog prvaka Evrope i time osigurao bronzanu medalju na Mediteranskim igrama Oran 2022.

Odličan početak prvog dana takmičenja na Mediteranskim igrama Oran 2022, Bosna i Hercegovina ima dvije bronzane medalje, a ponosni nosioci su Nejra Sipović i Hamza Turulja.

Nejra Sipović je pobjedila predstavnice Tunisa, Srbije, i Francuske u kategoriji do 61kg čime je osvojila bronzano mediteransko odličje. Ovim je Nejra zabilježila svoj prvi nastup u seniorskoj kategoriji, što znači da od Nejre možemo očekivati sjajne rezultate u budućnosti.

Okbih.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE