NaslovnicaZDKSportOdigran Novog...

Odigran Novogodišnji šahovski turnir „Euroinvest Muhić –Cazin rapid 2020“ – Zeničani među nagrađenim

U organizaciji Šahovskog kluba „Cazin“ i „Euroinvest Muhić“ doo Cazin, danas 29.12.2019.godine u Gornjoj Koprivni kod Cazina (prostorije restorana „Muhić“) odigran je Novogodišnji šahovski turnir „Euroinvest Muhić –Cazin rapid 2020“.

Učestvovalo je 93 takmičara iz Hrvatske, Crne Gore, Srbije, USA, Slovenije i BiH, među kojima su bila tri velemajstora (GMI, pet internacionalnih majstora (IM) i šest FIDE majstora (FM).

Pobjednik turnira je velemajstor Mladen Palac iz Hrvatske sa 8,0 poena ispred velemajstora Ibre Šarića i Milana Vukića (BiH) sa po 7,0 poena.

Ova tri prvoplasirana igrača dobili su novčane nagrade, pehare u trajno vlasništvo i medalje.

Redovnim novčanim nagradama ukupno je nagrađeno 14 šahista, među kojima se našao i mladi Zeničanin Dino Marković sa 6,0 osvojenih poena. Još jedan Zeničanin, Halid Bajramović, osvojio je novčanu nagradu kao najuspješniji veteran, S65 i više. Treći učesnik turnira iz Zenice bio je Hajrudin Kustura sa osvojenih 4,5 poena.

Najuspješnija šahistkinja na turniru bila je WFM Maša Maksimović, a posebnim nagradama još su nagrađena po tri šahiste iz tri grupe prema rejting poenima i najuspješnija dva kadeta.

Sistem takmičenja bio je Švicarski, devet kola, zajednički turnir za šahiste i šahistkinje. Primjenjivala su se Pravila Fide za ubrzani-rapid šah. Tempo igre bio je 15 minuta po igraču za cijelu partiju. Turnir će se rejtingovati za Fide Rapid listu.

Direktor turnira bio je Sulejman Muhić-Braco, glavni sudija NA Husnija Abdić, sudije Irfan Karabegović, općinski sudija (OS) i Zlatan Tajić (OS).

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.