Odgođena utakmica RK Bosna Vispak – MRK Sloga (GV/U)

Utakmica između rukometnih klubova Bosna Vispak Visoko i Sloga Gornji Vakuf Uskoplje, koja je trebala biti odigrana u srijedu, 14. oktobra, u okviru 3. kola rukometne Premijer lige BiH i službeno je otkazana. Razlog otkazivanja utakmice jeste koronavirus, odnosno potvrda da je nekolicina igrača ekipe iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja pozitivno na COVID-19.

“Nakon pregleda dokumentacije i provedenog postupka, nedvosmisleno je utvrđeno da je 6 igrača MRK SLOGA (GV/U) pozitivno na COVID-19 i nalaze se u izolaciji, 10 igrača takođe se nalazi u izolaciji do 23.10.2020.godine, što je ukupno 16 igrača, te ne postoje uslovi za odigravanje utakmice 3. kola PLM između RK BOSNA Vispak i MRK SLOGA (GV/U), zakazane za srijedu 14.10.2020. godine u 19:00 časova. Na osnovu člana 78. Propozicija takmičenja gore navedena utakmica se odgađa, te će se odigrati u prvom slobodnom terminu u skladu sa Kalendarom takmičenja”, stoji u odluci komesara takmičenja.

“RK Bosna Vispak želi sportskim prijateljima iz MRK Sloga Gornji Vakuf – Uskoplje što brži oporavak i povratak na teren!”, poručeno je iz RK Bosna Vispak Visoko.

Visočani narednu utakmicu u prvenstvu igraju za vikend, kada će se sastati sa ekipom Borca u Banjoj Luci.

RK Bosna Vispak Visoko