Lokalne TemePozitivno VisokoOdgajateljice JU za predškolski odgoj i obrazovanje Visoko Emina Kamenjaš i Azra...

Odgajateljice JU za predškolski odgoj i obrazovanje Visoko Emina Kamenjaš i Azra Omerbegović u konkurenciji za nagradu za inovativne nastavnike

Nagrada za inovativne nastavnike i nastavnice u Bosni i Hercegovini je najvrednije priznanje među edukatorima i edukatoricama na svim nivoima obrazovanja. Nagrada snažno doprinosi afirmaciji izvrsnosti, kulture profesionalnosti i promociji nastavničke profesije za koju vjerujemo da je najvažnija profesija i ključni indikator kvalitetnog obrazovanja.

Cilj dodjele godišnje nagrade je prepoznati i promovisati one pojedince i pojedinke koji daju nemjerljiv doprinos razvoju odgoja i obrazovanja, predane i posvećene profesionalce koji svaki dan u vrtiću ili školi pretvaraju u čarobnu avanturu učenja i otkrivanja.

Nagrada se dodjeljuje u 5 (pet) kategorija:

  1. odgajatelji/-ce u predškolskom odgoju i obrazovanju;
  2. učitelji/-ce razredne nastave u osnovnim školama;
  3. predmetni/-e nastavnici/e u osnovnim školama;
  4. predmetni/-e nastavnici/e u srednjim školama;
  5. stručni/-e saradnici/-e na svim nivoima odgoja i obrazovanja (pedagozi/-ginje, pedagozi/psiholozi, psiholozi/psihologinje, direktori/-ice, asistenti/-ce u nastavi, stručni saradnici poput logopeda, defektologa i rehabilitora te ostali koji su vezani za obrazovanje).

Ove godine Emina Kamenjaš i Azra Omerbegović odgajateljice JU Centar za predškolski odgoj i obrazovanje Visoko konkurišu za nagradu svojom praksom Vrtić snova, podržite ih svojim glasom.

Link na video u tekstu:

https://www.youtube.com/watch?v=xeKq-3_kV20

Na stranici http://nin.inskola.com istražite sve nominirane učesnike i inspirirajte se njihovim praksama. Naše odgajateljice se nalaze u kategoriji 01.. Pogledajte detaljne opise realizacije, odgovore na pitanja zašto je došlo do primjene prakse, koji su to ciljevi i željeni ishodi, kao i efekti i postignuti rezultati.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE